Altena Road Circuit

 

   

Kees Snepvangers

kijk op atletiek

Blankers & Van Vark Altena Road Circuit

13 juni 2019

Het publiceren van het klassement loopt door onvoorziene omstandigheden vertraging op. We verwachten dat dit na de wedstrijd van Werkendam is opgelost. Excuses voor het ongemak.

 
26 mei 2019

Henk van der Stelt winnaar Rondje Almkerk.

ALMKERK – Hankenaar Henk van der Stelt heeft zaterdagmiddag met overmacht Rondje Almkerk gewonnen, met een tijd van 34:42 was hij meer dan twee minuten sneller dan de nummer twee in de wedstrijd. Na een aantal jaren van afwezigheid was Rondje Almkerk weer terug in het Blankers & Van Vark stratenloop circuit, dat al aan zijn 35e seizoen bezig is. Vanwege een overvolle agenda trof de organisatie het niet wat betreft het aantal deelnemers dat aan de start stond. En dat was mede jammer omdat de opbrengst naar Ropa Run Team Almkerk zou gaan.
Henk van der Stelt nam al meteen na het startschot het initiatief, waardoor de andere atleten alleen zijn rug nog maar hebben gezien. Van der Stelt had dan ook totaal geen ambitie om een mooie eindtijd op de klok te zetten. “Dat komt later nog wel, want ik ben van plan om een aantal sterk bezette wedstrijden te gaan lopen” vertelde hij meteen na de wedstrijd. De tweede loper die binnenkwam was Arik Burghout uit Meeuwen. Hij noteerde een tijd van 36:48. De overwinning bij de vrouwen ging naar Emmy Vink. De loopster uit Well die uitkomt voor Altena Road Runners klokte 44:06. 
De volgende stratenloop en tevens 3e wedstrijd in het 35e stratenloop seizoen is op woensdagavond 3 juli. De atleten doen dan Werkendam aan voor de Van der Straatenloop. Traditioneel is deze wedstrijd over 5 kilometer altijd sterk bezet.

 
25 april 2019

Het klassement na de wedstrijd in Brakel is bekend! Volg het menu "Uitslagen" aan de linkerkant van deze pagina om te kijken hoe je er voor staat.

 

 
01 april 2019

Nemi Roozemond en Ciska Hensen winnen Lenteloop in Brakel

Brakel 2019


BRAKEL – De eerste wedstrijd van het Blankers & van Vark Altena Loop Circuit is bij de mannen gewonnen door Nemi Roozenmond uit Genderen en bij de vrouwen door Ciska Hensen uit Kaatsheuvel.  Net als vorig jaar was de Lenteloop in Brakel opnieuw het decor van het oudste loopcircuit van ons land en ook waren de omstandigheden perfect. Maar liefst 195 deelnemers deden mee aan de wedstrijd en ook nog eens ruim zestig wandelaars ging ruim voor de wedstrijd van start.
Bij de mannen hadden we min of meer gehoopt op een mooi duel tussen Nemi Roozemond die uitkomt voor DAK Drunen en Leendert van der Lugt uit Capelle aan de IJssel. Van der Lugt die een bliksemstart had, koos er echter voor om uit te komen op de 5 kilometer. Nemi Roozemond moest het vervolgens helemaal alleen doen. Hij zou uiteindelijk uitkomen op een mooie eindtijd van 34 minuten en 38 seconden. John van Heeswijk, clubgenoot van Roozemond en tevens winnaar bij de mannen 45+ bleef met een eindtijd van 36:32 nog het dichtst bij hem in de buurt.
Ciska Hensen won overtuigend bij de vrouwen. Ze bleef met een tijd van 39:26 nog ruim onder de grens van veertig minuten. Tweede vrouw werd Rianne Jansen (44:28) en derde Inge Schipperen uit Dussen in 44:35. Snelste op de 5 kilometer was Leendert van der Lugt in 15:36 en bij de vrouwen Nicolet Timmers uit Den Haag in 22:09. De volgende wedstrijd in het Blankers & van Vark Altena Road Circuit is op 25 mei, wanneer de atleten Almkerk aandoen. Daarna volgen nog Werkendam (3 juli) Genderen (21 augustus), Giessen (12 september) en de afsluiting is traditioneel op 2 november bij de Vestingstad Run in Woudrichem.

 

21 maart 2019

Het volledige programma en informatie voor de wedstrijden van het Altena Roadcircuit 2019 zijn bekend. Volg het menu Programma en Inschrijven aan de linkerkant van deze pagina

 

9 februari 2019

Het programma en informatie over de vierde Brakelse Lenteloop op 30 maart 2019 is bekend. Volg het menu Programma & Inschrijven aan de linkerkant van deze pagina en kies dan voor Brakelse Lenteloop. Voor-inschrijven is mogelijk vanaf 14 februari 2019!

 

5 januari 2019

De wedstrijden en data voor 2019 zijn bekend!

30 maart Brakel
25 mei Almkerk
3 juli Werkendam
21 augustus Genderen
12 september Giessen
2 november Woudrichem

 
10 november 2018

De laatste wedstrijd van het Altena Road Circuit 2018 zit er weer op. Tijd voor de einduitslag. Volg het menu "Uitslagen" aan de linkerkant van deze pagina voor het eindklassement.

 

4 november 2018

Alleen maar blije gezichten bij de Vestingstadrun

WOUDRICHEM – De organisatie van de Vestingstad Run, traditioneel de afsluitende wegwedstrijd in de regio, had alle reden om zaterdag met een tevreden gevoel terug te kijken naar hun wedstrijd. De perfecte weersomstandigheden voor een wedstrijd over een halve marathon was daar medeverantwoordelijk voor. Maar als je daar het recordaantal deelnemers van circa 370 en een perfect georganiseerde wedstrijd bij optelt, heb je ook alle recht om meer dan tevreden te zijn.
Op het moment dat een lang lint van hardlopers richting de dijk tussen Woudrichem en Rijswijk opging, zag je meteen al dat een drietal deelnemers een gaatje sloeg naar een grote groep van achtervolgers. De lopers die zich vooraan melden waren Marcel Laros, jaren terug een van Nederlands beste steeple lopers, Nemi Roosenmond uit Genderen en Jeroen van Damme, die in een ver verleden Nederlands kampioen was op deze afstand. Het zag er even naar uit dat het een mooie duel zou gaan worden, maar op het moment dat de deelnemers linksaf sloegen, koos Nemi Roosenmond ervoor rechtdoor te gaan. Hij was gekomen voor de 6 kilometer loop. Marcel Laros kwam daardoor alleen aan de leiding, maar op de fietsdijk zag je Jeroen van Damme meter voor meter dichterbij komen. Op de Sluisdijk bij Andel wist hij Laros te achterhalen. Maar op dat moment sloeg ook het noodlot toe. Van Damme kreeg kramp in zijn benen, die vervolgens helemaal verstijfden. Een bekend verschijnsel bij deze atleet, die soms een hele reeks wedstrijden zonder problemen kan lopen, en vervolgens slaat het bekende ongemak weer toe. Het betekende ook nu einde wedstrijd voor hem.

Sportiviteitsprijs
Marcel Laros wachtte vervolgens een eenzame wedstrijd richting de finish waarbij ze onder andere door het Almbos moesten. En iedereen weet dat het daar rond deze tijd van het jaar glad kan zijn. Afgevallen bladeren en vocht zijn daar debet aan. Toch ook nu weer een valpartij in de groep achtervolgers. Een atleet van Dak Drunen ging hard onderuit en de laatste man uit het groepje, Johan Rozemond zag dat de gevallen loper best veel pijn had. Rozemond liet de wedstrijd meteen voor wat het was om de gevallen atleet bij te staan. Hij verspeelde daarmee wel een goede klassering, maar kreeg er heel veel waardering voor terug. Hij zou uiteindelijk als vierde in zijn leeftijdscategorie eindigen.

Wethouder
Marcel Laros had van dit alles niets meegekregen, hij liep toen al richting Uitwijk. En zijn voorsprong op de rest zou alleen maar groter worden, om vervolgens de finishlijn in Woudrichem te passeren op 1:11:26. Tweede en tevens eerste 35+er werd Johan School van GVAC. De overwinning bij de senioren ging naar Marc Janssen uit Oosterhout, met op de tweede plaats Arnoud van Vliet uit Werkendam en Arik Burghout uit Meeuwen op de derde plaats. Eerste bij de vrouwen werd Tinka Vinks uit Breda, die in haar elfde halve marathon meteen ook nog een PR liet noteren. Emmy Vink van de Altena Road Runners kwam als tweede vrouw over de streep, maar won wel het circuit van dit jaar. De Woudrichemse wethouder Paula Jorritsma had blijkbaar vrijaf gekregen van haar partij, die druk bezig zijn om hun partij te promoten voor de verkiezingen over drie weken. En Jorritsma deed het uitstekend. Zo goed zelfs dat ze eerste werd bij de vrouwen 45+. Al met al alleen maar tevreden gezichten bij de Runners.

28 oktober 2018

Route Halve Marathon Vestingstadrun gewijzigd !!!

Sluitstuk van de halve marathon is gewijzigd vanwege renovatie drijvende brug in de haven. De laatste kilometers dus niet door de vesting. Na de Oudendijk gaan we de Merwededijk af de Burg. v.d. Lelystraat in, langs het voetbalveld door de Middelvaart richting Rijswijk, via het Petterpad de Postweide in en terug naar de oude route op de Acacialaan.
Net zo lang maar wellicht wel een stuk sneller !

Aangepaste route

Click hier voor details van de nieuwe route

 

21 oktober 2018

Vestingstad Run in Woudrichem sluitstuk Altena Road Circuit


WOUDRICHEM – Op zaterdag 3 november staat de Vestingstad Run in Woudrichem op het programma. Deze wedstrijd over een halve marathon is tevens de laatste wedstrijd van het Altena Road Circuit. De laatste jaren is deze wedstrijd de best bezochte wedstrijd in het oudste circuit van Nederland. Vorig jaar stonden er meer dan 300 atleten aan de start en toen was het Colin Bekers die met een tijd van 1:08:28 een nieuw parcoursrecord vestigde. Bij de vrouwen staat het parcours al sinds 2004 op naam van Jennete Tolhoek die toen een tijd van 1:25:54 liet noteren. De organisatie heeft ook nu weer een premie uitgeloofd voor de wie in staat is om deze tijden te verbeteren.
Voor diegene die 21 kilometer nog een stap teveel vinden is er ook de mogelijkheid om te starten op de prestatielopen van 6 of 11 kilometer. Deze afstanden beginnen net als de halve marathon om 14.00 uur. Drie kwartier eerder beginnen de jeugdwedstrijden en ook deze tellen nog mee voor het Altena Road Circuit. Alle afstanden één grote ronde. Vrijwel geheel verhard en verkeersluw door het mooie buitengebied van Woudrichem. Het sluitstuk van de halve marathon gaat door het fraaie vestingstadje Woudrichem.

Inschrijven kan vanaf 12.30 uur in Sporthal 't Rondeel, 't Rond 2, 4285 DE Woudrichem.

Inschrijfgeld:
21,1 km: € 8,00 (na-inschrijven € 10,00);
11 km: € 7,00 (na-inschrijven € 9,00);
6 km: € 6,00 (na-inschrijven € 8,00);
Jeugd 15 jaar en jonger: € 2,00.
Voorinschrijving mogelijk via www.inschrijven.nl tot 30 oktober 24:00 uur.
Na- inschrijving tot 20 min voor aanvang wedstrijd

Kleedruimte
Sporthal 't Rondeel. Douches aanwezig


Parcours
Alle afstanden één grote ronde. Vrijwel geheel verhard en verkeersluw. Door het mooie buitengebied van Woudrichem. Het sluitstuk van de halve marathon gaat door het fraaie vestingstadje Woudrichem.
 
Prijzen
Prijzen in wedstrijdcategorieën en overige prestatielopen.
Prijsuitreiking in 't Rondeel
Informatie
Jan van Herwijnen 0623554785     Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

 

25 september 2018

Het klassement is weer bijgewerkt na de ronde van Giessen! Volg het menu "Uitslagen" aan de linkerkant van deze pagina

 
14 september 2018

GIESSEN – Alleen maar tevreden gezichten donderdagavond bij de organisatie van de 47e BBQ Compleetloop in Giessen. De oudste stratenloop in de regio trok maar liefst 40 deelnemers meer dan vorig jaar. Wederom een bewijs dat het met de stratenlopen weer de goede kant op gaat. Bovendien diende zich een nieuwe jonge generatie lopers aan: de broers Rozenmond geboren en getogen in Genderen nestelden zich in de top vijf van de uitslag en kort achter hun de sterk lopende Arik Burghout uit Meeuwen en Arnoud van Vliet uit Werkendam.
En er was spanning. Na de eerste van de vijf te lopen rondes had zich een groepje van een viertal lopers gevormd. Onder andere Louis Rozenmond, de winnaar van vorig jaar, Lauran Beijens, Erson van Bos en de jonge Jarreau Suijkerbuijk, die vorig jaar tweede werd. Laatst genoemde zette vervolgens een versnelling in, waar alleen Lauran Beijens een antwoord op had. Dat duurde maar even, want bij de derde doorkomst had Suijkerbuijk ook afscheid genomen van de winnaar van vorig jaar. Vervolgens kwam zijn positie geen moment meer in gevaar.
Ook bij de vrouwen een mooie race waarbij uit eindelijk Sara van Grunsven uit Tilburg als eerste over de streep kwam. Daarachter de pas 14-jarige Bieke Schipperen, zusje van Stan Schipperen en ook begenadigd met heel veel talent. Dat bewees ze door in 19 minuten en 39 seconden over de streep te komen. De volgende wedstrijd in het Altena Road Circuit is op 3 november: de Vestingstad Run in Woudrichem.

 
 
4 september 2018

Het klassement is weer bijgewerkt na de wedstrijd van Genderen! Volg het menu "Uitslagen" aan de linkerkant van deze pagina

 

3 augustus 2018

Door omstandigheden zal de 10 van de kurenpolder in 2018 niet plaatsvinden!

 
12 juli 2018

Het tussenklassement na twee wedstrijden is bekend! Volg het menu "Uitslagen" aan de linkerkant van deze pagina

 

24 juni 2018

WERKENDAM – De Van der Straatenloop in Werkendam op woensdagavond 4 juli is de tweede wedstrijd van het Altena Road Circuit. Deze 5 kilometer lange wedstrijd is al enkele jaren één van de sterkst bezette wedstrijden in de regio. Vorig jaar gingen er meer dan 300 atleten van start en de verwachting is dat ook dit jaar weer veel deelnemers naar Werkendam zullen komen. De eerste voortekenen wijzen daar in elk geval wel op.
De 5 kilometer lange wedstrijd en prestatieloop start om precies 20:00 uur. Vanaf 19:00 uur zijn er diverse jeugdlopen. De start en finish is gelegen nabij de kruising: Werkina en Sportlaan. Parkeren kan op het parkeerterrein en het grasveld naast Zwembad Werkina. Ook kan gebruik gemaakt worden van de parkeervakken op de Sportlaan.

Inschrijven
Het ophalen van de startnummers en na inschrijvingen kan bij Beachsportcentrum CopaKadijk, Werkina 1 Werkendam (nabij de start) Het parcours bestaat uit 2 ronden door het hart van Werkendam. Voorinschrijving via de site van Altena Road Runners kost 6 euro. Na inschrijven kost 7 euro en de jeugd betaalt zowel bij voor- als na inschrijving 2,50 euro. Kleedgelegenheid is er bij de Beachsport Centrum CopaKadijk.

Tijdregistratie
Voor de tijdregistratie zal gebruik gemaakt worden van het Ipico systeem met schoenchip. Er zijn geldprijzen voor iedere wedstrijdcategorie. De categorieën lopen gelijk met de indeling van het Altena roadcircuit. Bij verbetering van het parcoursrecord is er een bonus. De prijsuitreiking is direct na de wedstrijd.

9 april 2018

Sander Demmers en Ciska Hensen winnen lenteloop in Brakel

Lenteloop Brakel

BRAKEL – De naam Lenteloop werd zaterdag in Brakel alle eer aangedaan, want het was aangenaam vertoeven op en rond het fraaie parcours van de eerste wedstrijd van het Altena Road Circuit. En niet alleen wat het weer betreft, want met ruim 180 deelnemers kon de organisatie ook prima tevreden zijn. Het werd ook nog eens een spannende aangelegenheid, zeker bij de mannen op de 10 kilometer lange wedstrijd. Al vrij vroeg in de wedstrijd scheidde een drietal lopers zich af van de rest van het veld, de jonge Jarreau Suijkerbuijk van Thor uit Roosendaal, Sander Demmers van ACW Waalwijk en Eric Wolfert uit Sommelsdijk. Het was Suijkerbuijk die al na de eerste kilometer zijn kompanen probeerde af te schudden. Maar meer dan een meter of dertig richting het mooie natuurgebied van het Munnikenland kreeg hij niet.

Vanaf de derde kilometer begonnen Demmers en Wolfert stap voor stap weer op hem in te lopen, en eenmaal in zijn spoor moest Suijkerbuijk na zijn vroege aanval inzien dat hij wellicht wat te voorbarig was geweest. Zijn concurrenten zette hem daarna op achterstand en dat zou hij niet meer goedmaken. De twee koplopers bestookten elkaar vervolgens met de nodige speldenprikken, maar het was de Waalwijker Demmers die uiteindelijk het definitieve gaatje wist te slaan en allen richting de finish in Brakel kon gaan. De achterstand van Wolfert op de streep was uiteindelijk twaalf tellen. Suijkerbuijk kon nog net zijn derde plaats veiligstellen voor de oprukkende Arik Burghout uit Meeuwen die zijn race prima had opgebouwd en opnieuw bewees op dit moment de beste hardloper uit het Land van Heusden en Altena te zijn.

Bij de vrouwen was er minder spanning want Ciska Hensen uit Kaatsheuvel kwam met een behoorlijk voorsprong aan, op de tweede plaats Iris van Dalen uit Zaltbommel. Laatst genoemde komt terug van de nodige blessures en bereikte nog niet het niveau dat ze vorig jaar liet zien in Brakel, maar was tevreden met haar resultaat en gaat met het nodige vertrouwen richting de Promenadeloop aankomend weekend in haar eigen woonplaats.

 

29 maart 2018

Altena Road Circuit start met de Lenteloop in Brakel

Brakel 2018
BRAKEL – Het Altena Road Circuit gaat op zaterdag 7 april van start met de Lenteloop in Brakel. Het is de eerste van zes wedstrijden die gaan meetellen voor het oudste stratenloopcircuit van Nederland. Na een aantal jaren van terugloop zijn de laatste twee jaar weer behoorlijk succesvol en dat wil de organiserende vereniging dit jaar graag weer doorzetten. Er zijn daarvoor een aantal nieuwe wijzigingen doorgevoerd, zo zal er geen apart klassement meer zijn voor de recreanten, daardoor kunnen de prestatie lopers zich gaan meten met de atleten in hun leeftijdsklasse. Nieuw zijn ook de klasse Mannen +65 en vrouwen +55.

Ook de jeugdlopen staan weer op het programma en voor hun geldt dezelfde puntentelling als bij de gewone wedstrijd, iedere deelnemer moet aan minimaal vier van de zes wedstrijden meedoen om voor het klassement in aanmerking te komen. Iedereen die aan vijf of zes wedstrijden meedoet tellen de beste vier resultaten met twee punten extra voor iedere meer gelopen wedstrijd. Na Brakel wordt er ook nog gelopen op 4 juli in Werkendam, 22 augustus in Genderen, 13 september in Giessen, 13 oktober in Hank en de traditionele afsluiting is ook dit jaar met de Vestingstad Run in Woudrichem op 3 november.
Het programma in Brakel volgende week zaterdag 7 april start om 13.00 uur met de diverse jeugdlopen, een half uur later kan men starten voor de wandeltochten van 6 en 18 kilometer en om 14.00 uur precies gaat de 5 kilometer prestatieloop en de 10 kilometer wedstrijd van start.

Ook dit jaar wordt in Brakel weer gelopen voor een goed doel: De Activoband uit Andel. De Activoband is een muziekgroep voor mensen met een verstandelijke beperking. Muziek sluit aan bij elk ontwikkelingsniveau. Het samen maken en beleven van muziek biedt de mogelijkheid om zonder woorden te communiceren en zich te uiten. Het kan mensen gelukkiger maken! Daarom wordt er onder leiding van Jos Bataille elke zaterdagmiddag druk gerepeteerd in Andel. Natuurlijk treedt de Activoband ook regelmatig op. De opbrengst van de Lenteloop wordt o.a besteed aan het aanschaffen van nieuwe muziekinstrumenten. Voor meer informatie over het Altena Road Circuit, kijk op de website van de Altena Road Runners.

13 juni 2019

Het publiceren van het klassement loopt door onvoorziene omstandigheden vertraging op. We verwachten dat dit na de wedstrijd van Werkendam is opgelost. Excuses voor het ongemak.

 
26 mei 2019

Henk van der Stelt winnaar Rondje Almkerk.

ALMKERK – Hankenaar Henk van der Stelt heeft zaterdagmiddag met overmacht Rondje Almkerk gewonnen, met een tijd van 34:42 was hij meer dan twee minuten sneller dan de nummer twee in de wedstrijd. Na een aantal jaren van afwezigheid was Rondje Almkerk weer terug in het Blankers & Van Vark stratenloop circuit, dat al aan zijn 35e seizoen bezig is. Vanwege een overvolle agenda trof de organisatie het niet wat betreft het aantal deelnemers dat aan de start stond. En dat was mede jammer omdat de opbrengst naar Ropa Run Team Almkerk zou gaan.
Henk van der Stelt nam al meteen na het startschot het initiatief, waardoor de andere atleten alleen zijn rug nog maar hebben gezien. Van der Stelt had dan ook totaal geen ambitie om een mooie eindtijd op de klok te zetten. “Dat komt later nog wel, want ik ben van plan om een aantal sterk bezette wedstrijden te gaan lopen” vertelde hij meteen na de wedstrijd. De tweede loper die binnenkwam was Arik Burghout uit Meeuwen. Hij noteerde een tijd van 36:48. De overwinning bij de vrouwen ging naar Emmy Vink. De loopster uit Well die uitkomt voor Altena Road Runners klokte 44:06. 
De volgende stratenloop en tevens 3e wedstrijd in het 35e stratenloop seizoen is op woensdagavond 3 juli. De atleten doen dan Werkendam aan voor de Van der Straatenloop. Traditioneel is deze wedstrijd over 5 kilometer altijd sterk bezet.

 
25 april 2019

Het klassement na de wedstrijd in Brakel is bekend! Volg het menu "Uitslagen" aan de linkerkant van deze pagina om te kijken hoe je er voor staat.

 

 
01 april 2019

Nemi Roozemond en Ciska Hensen winnen Lenteloop in Brakel

Brakel 2019


BRAKEL – De eerste wedstrijd van het Blankers & van Vark Altena Loop Circuit is bij de mannen gewonnen door Nemi Roozenmond uit Genderen en bij de vrouwen door Ciska Hensen uit Kaatsheuvel.  Net als vorig jaar was de Lenteloop in Brakel opnieuw het decor van het oudste loopcircuit van ons land en ook waren de omstandigheden perfect. Maar liefst 195 deelnemers deden mee aan de wedstrijd en ook nog eens ruim zestig wandelaars ging ruim voor de wedstrijd van start.
Bij de mannen hadden we min of meer gehoopt op een mooi duel tussen Nemi Roozemond die uitkomt voor DAK Drunen en Leendert van der Lugt uit Capelle aan de IJssel. Van der Lugt die een bliksemstart had, koos er echter voor om uit te komen op de 5 kilometer. Nemi Roozemond moest het vervolgens helemaal alleen doen. Hij zou uiteindelijk uitkomen op een mooie eindtijd van 34 minuten en 38 seconden. John van Heeswijk, clubgenoot van Roozemond en tevens winnaar bij de mannen 45+ bleef met een eindtijd van 36:32 nog het dichtst bij hem in de buurt.
Ciska Hensen won overtuigend bij de vrouwen. Ze bleef met een tijd van 39:26 nog ruim onder de grens van veertig minuten. Tweede vrouw werd Rianne Jansen (44:28) en derde Inge Schipperen uit Dussen in 44:35. Snelste op de 5 kilometer was Leendert van der Lugt in 15:36 en bij de vrouwen Nicolet Timmers uit Den Haag in 22:09. De volgende wedstrijd in het Blankers & van Vark Altena Road Circuit is op 25 mei, wanneer de atleten Almkerk aandoen. Daarna volgen nog Werkendam (3 juli) Genderen (21 augustus), Giessen (12 september) en de afsluiting is traditioneel op 2 november bij de Vestingstad Run in Woudrichem.

 

21 maart 2019

Het volledige programma en informatie voor de wedstrijden van het Altena Roadcircuit 2019 zijn bekend. Volg het menu Programma en Inschrijven aan de linkerkant van deze pagina

 

9 februari 2019

Het programma en informatie over de vierde Brakelse Lenteloop op 30 maart 2019 is bekend. Volg het menu Programma & Inschrijven aan de linkerkant van deze pagina en kies dan voor Brakelse Lenteloop. Voor-inschrijven is mogelijk vanaf 14 februari 2019!

 

5 januari 2019

De wedstrijden en data voor 2019 zijn bekend!

30 maart Brakel
25 mei Almkerk
3 juli Werkendam
21 augustus Genderen
12 september Giessen
2 november Woudrichem

 
10 november 2018

De laatste wedstrijd van het Altena Road Circuit 2018 zit er weer op. Tijd voor de einduitslag. Volg het menu "Uitslagen" aan de linkerkant van deze pagina voor het eindklassement.

 

4 november 2018

Alleen maar blije gezichten bij de Vestingstadrun

WOUDRICHEM – De organisatie van de Vestingstad Run, traditioneel de afsluitende wegwedstrijd in de regio, had alle reden om zaterdag met een tevreden gevoel terug te kijken naar hun wedstrijd. De perfecte weersomstandigheden voor een wedstrijd over een halve marathon was daar medeverantwoordelijk voor. Maar als je daar het recordaantal deelnemers van circa 370 en een perfect georganiseerde wedstrijd bij optelt, heb je ook alle recht om meer dan tevreden te zijn.
Op het moment dat een lang lint van hardlopers richting de dijk tussen Woudrichem en Rijswijk opging, zag je meteen al dat een drietal deelnemers een gaatje sloeg naar een grote groep van achtervolgers. De lopers die zich vooraan melden waren Marcel Laros, jaren terug een van Nederlands beste steeple lopers, Nemi Roosenmond uit Genderen en Jeroen van Damme, die in een ver verleden Nederlands kampioen was op deze afstand. Het zag er even naar uit dat het een mooie duel zou gaan worden, maar op het moment dat de deelnemers linksaf sloegen, koos Nemi Roosenmond ervoor rechtdoor te gaan. Hij was gekomen voor de 6 kilometer loop. Marcel Laros kwam daardoor alleen aan de leiding, maar op de fietsdijk zag je Jeroen van Damme meter voor meter dichterbij komen. Op de Sluisdijk bij Andel wist hij Laros te achterhalen. Maar op dat moment sloeg ook het noodlot toe. Van Damme kreeg kramp in zijn benen, die vervolgens helemaal verstijfden. Een bekend verschijnsel bij deze atleet, die soms een hele reeks wedstrijden zonder problemen kan lopen, en vervolgens slaat het bekende ongemak weer toe. Het betekende ook nu einde wedstrijd voor hem.

Sportiviteitsprijs
Marcel Laros wachtte vervolgens een eenzame wedstrijd richting de finish waarbij ze onder andere door het Almbos moesten. En iedereen weet dat het daar rond deze tijd van het jaar glad kan zijn. Afgevallen bladeren en vocht zijn daar debet aan. Toch ook nu weer een valpartij in de groep achtervolgers. Een atleet van Dak Drunen ging hard onderuit en de laatste man uit het groepje, Johan Rozemond zag dat de gevallen loper best veel pijn had. Rozemond liet de wedstrijd meteen voor wat het was om de gevallen atleet bij te staan. Hij verspeelde daarmee wel een goede klassering, maar kreeg er heel veel waardering voor terug. Hij zou uiteindelijk als vierde in zijn leeftijdscategorie eindigen.

Wethouder
Marcel Laros had van dit alles niets meegekregen, hij liep toen al richting Uitwijk. En zijn voorsprong op de rest zou alleen maar groter worden, om vervolgens de finishlijn in Woudrichem te passeren op 1:11:26. Tweede en tevens eerste 35+er werd Johan School van GVAC. De overwinning bij de senioren ging naar Marc Janssen uit Oosterhout, met op de tweede plaats Arnoud van Vliet uit Werkendam en Arik Burghout uit Meeuwen op de derde plaats. Eerste bij de vrouwen werd Tinka Vinks uit Breda, die in haar elfde halve marathon meteen ook nog een PR liet noteren. Emmy Vink van de Altena Road Runners kwam als tweede vrouw over de streep, maar won wel het circuit van dit jaar. De Woudrichemse wethouder Paula Jorritsma had blijkbaar vrijaf gekregen van haar partij, die druk bezig zijn om hun partij te promoten voor de verkiezingen over drie weken. En Jorritsma deed het uitstekend. Zo goed zelfs dat ze eerste werd bij de vrouwen 45+. Al met al alleen maar tevreden gezichten bij de Runners.

28 oktober 2018

Route Halve Marathon Vestingstadrun gewijzigd !!!

Sluitstuk van de halve marathon is gewijzigd vanwege renovatie drijvende brug in de haven. De laatste kilometers dus niet door de vesting. Na de Oudendijk gaan we de Merwededijk af de Burg. v.d. Lelystraat in, langs het voetbalveld door de Middelvaart richting Rijswijk, via het Petterpad de Postweide in en terug naar de oude route op de Acacialaan.
Net zo lang maar wellicht wel een stuk sneller !

Aangepaste route

Click hier voor details van de nieuwe route

 

21 oktober 2018

Vestingstad Run in Woudrichem sluitstuk Altena Road Circuit


WOUDRICHEM – Op zaterdag 3 november staat de Vestingstad Run in Woudrichem op het programma. Deze wedstrijd over een halve marathon is tevens de laatste wedstrijd van het Altena Road Circuit. De laatste jaren is deze wedstrijd de best bezochte wedstrijd in het oudste circuit van Nederland. Vorig jaar stonden er meer dan 300 atleten aan de start en toen was het Colin Bekers die met een tijd van 1:08:28 een nieuw parcoursrecord vestigde. Bij de vrouwen staat het parcours al sinds 2004 op naam van Jennete Tolhoek die toen een tijd van 1:25:54 liet noteren. De organisatie heeft ook nu weer een premie uitgeloofd voor de wie in staat is om deze tijden te verbeteren.
Voor diegene die 21 kilometer nog een stap teveel vinden is er ook de mogelijkheid om te starten op de prestatielopen van 6 of 11 kilometer. Deze afstanden beginnen net als de halve marathon om 14.00 uur. Drie kwartier eerder beginnen de jeugdwedstrijden en ook deze tellen nog mee voor het Altena Road Circuit. Alle afstanden één grote ronde. Vrijwel geheel verhard en verkeersluw door het mooie buitengebied van Woudrichem. Het sluitstuk van de halve marathon gaat door het fraaie vestingstadje Woudrichem.

Inschrijven kan vanaf 12.30 uur in Sporthal 't Rondeel, 't Rond 2, 4285 DE Woudrichem.

Inschrijfgeld:
21,1 km: € 8,00 (na-inschrijven € 10,00);
11 km: € 7,00 (na-inschrijven € 9,00);
6 km: € 6,00 (na-inschrijven € 8,00);
Jeugd 15 jaar en jonger: € 2,00.
Voorinschrijving mogelijk via www.inschrijven.nl tot 30 oktober 24:00 uur.
Na- inschrijving tot 20 min voor aanvang wedstrijd

Kleedruimte
Sporthal 't Rondeel. Douches aanwezig


Parcours
Alle afstanden één grote ronde. Vrijwel geheel verhard en verkeersluw. Door het mooie buitengebied van Woudrichem. Het sluitstuk van de halve marathon gaat door het fraaie vestingstadje Woudrichem.
 
Prijzen
Prijzen in wedstrijdcategorieën en overige prestatielopen.
Prijsuitreiking in 't Rondeel
Informatie
Jan van Herwijnen 0623554785     Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

 

25 september 2018

Het klassement is weer bijgewerkt na de ronde van Giessen! Volg het menu "Uitslagen" aan de linkerkant van deze pagina

 
14 september 2018

GIESSEN – Alleen maar tevreden gezichten donderdagavond bij de organisatie van de 47e BBQ Compleetloop in Giessen. De oudste stratenloop in de regio trok maar liefst 40 deelnemers meer dan vorig jaar. Wederom een bewijs dat het met de stratenlopen weer de goede kant op gaat. Bovendien diende zich een nieuwe jonge generatie lopers aan: de broers Rozenmond geboren en getogen in Genderen nestelden zich in de top vijf van de uitslag en kort achter hun de sterk lopende Arik Burghout uit Meeuwen en Arnoud van Vliet uit Werkendam.
En er was spanning. Na de eerste van de vijf te lopen rondes had zich een groepje van een viertal lopers gevormd. Onder andere Louis Rozenmond, de winnaar van vorig jaar, Lauran Beijens, Erson van Bos en de jonge Jarreau Suijkerbuijk, die vorig jaar tweede werd. Laatst genoemde zette vervolgens een versnelling in, waar alleen Lauran Beijens een antwoord op had. Dat duurde maar even, want bij de derde doorkomst had Suijkerbuijk ook afscheid genomen van de winnaar van vorig jaar. Vervolgens kwam zijn positie geen moment meer in gevaar.
Ook bij de vrouwen een mooie race waarbij uit eindelijk Sara van Grunsven uit Tilburg als eerste over de streep kwam. Daarachter de pas 14-jarige Bieke Schipperen, zusje van Stan Schipperen en ook begenadigd met heel veel talent. Dat bewees ze door in 19 minuten en 39 seconden over de streep te komen. De volgende wedstrijd in het Altena Road Circuit is op 3 november: de Vestingstad Run in Woudrichem.

 
 
4 september 2018

Het klassement is weer bijgewerkt na de wedstrijd van Genderen! Volg het menu "Uitslagen" aan de linkerkant van deze pagina

 

3 augustus 2018

Door omstandigheden zal de 10 van de kurenpolder in 2018 niet plaatsvinden!

 
12 juli 2018

Het tussenklassement na twee wedstrijden is bekend! Volg het menu "Uitslagen" aan de linkerkant van deze pagina

 

24 juni 2018

WERKENDAM – De Van der Straatenloop in Werkendam op woensdagavond 4 juli is de tweede wedstrijd van het Altena Road Circuit. Deze 5 kilometer lange wedstrijd is al enkele jaren één van de sterkst bezette wedstrijden in de regio. Vorig jaar gingen er meer dan 300 atleten van start en de verwachting is dat ook dit jaar weer veel deelnemers naar Werkendam zullen komen. De eerste voortekenen wijzen daar in elk geval wel op.
De 5 kilometer lange wedstrijd en prestatieloop start om precies 20:00 uur. Vanaf 19:00 uur zijn er diverse jeugdlopen. De start en finish is gelegen nabij de kruising: Werkina en Sportlaan. Parkeren kan op het parkeerterrein en het grasveld naast Zwembad Werkina. Ook kan gebruik gemaakt worden van de parkeervakken op de Sportlaan.

Inschrijven
Het ophalen van de startnummers en na inschrijvingen kan bij Beachsportcentrum CopaKadijk, Werkina 1 Werkendam (nabij de start) Het parcours bestaat uit 2 ronden door het hart van Werkendam. Voorinschrijving via de site van Altena Road Runners kost 6 euro. Na inschrijven kost 7 euro en de jeugd betaalt zowel bij voor- als na inschrijving 2,50 euro. Kleedgelegenheid is er bij de Beachsport Centrum CopaKadijk.

Tijdregistratie
Voor de tijdregistratie zal gebruik gemaakt worden van het Ipico systeem met schoenchip. Er zijn geldprijzen voor iedere wedstrijdcategorie. De categorieën lopen gelijk met de indeling van het Altena roadcircuit. Bij verbetering van het parcoursrecord is er een bonus. De prijsuitreiking is direct na de wedstrijd.

9 april 2018

Sander Demmers en Ciska Hensen winnen lenteloop in Brakel

Lenteloop Brakel

BRAKEL – De naam Lenteloop werd zaterdag in Brakel alle eer aangedaan, want het was aangenaam vertoeven op en rond het fraaie parcours van de eerste wedstrijd van het Altena Road Circuit. En niet alleen wat het weer betreft, want met ruim 180 deelnemers kon de organisatie ook prima tevreden zijn. Het werd ook nog eens een spannende aangelegenheid, zeker bij de mannen op de 10 kilometer lange wedstrijd. Al vrij vroeg in de wedstrijd scheidde een drietal lopers zich af van de rest van het veld, de jonge Jarreau Suijkerbuijk van Thor uit Roosendaal, Sander Demmers van ACW Waalwijk en Eric Wolfert uit Sommelsdijk. Het was Suijkerbuijk die al na de eerste kilometer zijn kompanen probeerde af te schudden. Maar meer dan een meter of dertig richting het mooie natuurgebied van het Munnikenland kreeg hij niet.

Vanaf de derde kilometer begonnen Demmers en Wolfert stap voor stap weer op hem in te lopen, en eenmaal in zijn spoor moest Suijkerbuijk na zijn vroege aanval inzien dat hij wellicht wat te voorbarig was geweest. Zijn concurrenten zette hem daarna op achterstand en dat zou hij niet meer goedmaken. De twee koplopers bestookten elkaar vervolgens met de nodige speldenprikken, maar het was de Waalwijker Demmers die uiteindelijk het definitieve gaatje wist te slaan en allen richting de finish in Brakel kon gaan. De achterstand van Wolfert op de streep was uiteindelijk twaalf tellen. Suijkerbuijk kon nog net zijn derde plaats veiligstellen voor de oprukkende Arik Burghout uit Meeuwen die zijn race prima had opgebouwd en opnieuw bewees op dit moment de beste hardloper uit het Land van Heusden en Altena te zijn.

Bij de vrouwen was er minder spanning want Ciska Hensen uit Kaatsheuvel kwam met een behoorlijk voorsprong aan, op de tweede plaats Iris van Dalen uit Zaltbommel. Laatst genoemde komt terug van de nodige blessures en bereikte nog niet het niveau dat ze vorig jaar liet zien in Brakel, maar was tevreden met haar resultaat en gaat met het nodige vertrouwen richting de Promenadeloop aankomend weekend in haar eigen woonplaats.

 

29 maart 2018

Altena Road Circuit start met de Lenteloop in Brakel

Brakel 2018
BRAKEL – Het Altena Road Circuit gaat op zaterdag 7 april van start met de Lenteloop in Brakel. Het is de eerste van zes wedstrijden die gaan meetellen voor het oudste stratenloopcircuit van Nederland. Na een aantal jaren van terugloop zijn de laatste twee jaar weer behoorlijk succesvol en dat wil de organiserende vereniging dit jaar graag weer doorzetten. Er zijn daarvoor een aantal nieuwe wijzigingen doorgevoerd, zo zal er geen apart klassement meer zijn voor de recreanten, daardoor kunnen de prestatie lopers zich gaan meten met de atleten in hun leeftijdsklasse. Nieuw zijn ook de klasse Mannen +65 en vrouwen +55.

Ook de jeugdlopen staan weer op het programma en voor hun geldt dezelfde puntentelling als bij de gewone wedstrijd, iedere deelnemer moet aan minimaal vier van de zes wedstrijden meedoen om voor het klassement in aanmerking te komen. Iedereen die aan vijf of zes wedstrijden meedoet tellen de beste vier resultaten met twee punten extra voor iedere meer gelopen wedstrijd. Na Brakel wordt er ook nog gelopen op 4 juli in Werkendam, 22 augustus in Genderen, 13 september in Giessen, 13 oktober in Hank en de traditionele afsluiting is ook dit jaar met de Vestingstad Run in Woudrichem op 3 november.
Het programma in Brakel volgende week zaterdag 7 april start om 13.00 uur met de diverse jeugdlopen, een half uur later kan men starten voor de wandeltochten van 6 en 18 kilometer en om 14.00 uur precies gaat de 5 kilometer prestatieloop en de 10 kilometer wedstrijd van start.

Ook dit jaar wordt in Brakel weer gelopen voor een goed doel: De Activoband uit Andel. De Activoband is een muziekgroep voor mensen met een verstandelijke beperking. Muziek sluit aan bij elk ontwikkelingsniveau. Het samen maken en beleven van muziek biedt de mogelijkheid om zonder woorden te communiceren en zich te uiten. Het kan mensen gelukkiger maken! Daarom wordt er onder leiding van Jos Bataille elke zaterdagmiddag druk gerepeteerd in Andel. Natuurlijk treedt de Activoband ook regelmatig op. De opbrengst van de Lenteloop wordt o.a besteed aan het aanschaffen van nieuwe muziekinstrumenten. Voor meer informatie over het Altena Road Circuit, kijk op de website van de Altena Road Runners.